Jag kan inte få nog av detta underbara vårväder. Igår hade jag turen att vara ledig ännu en solig dag. Vi började dagen med 6km rask promenad i varma solstrålar och fågelkvitter. Avnjöt sedan en stor kopp kaffe på vår vindfria uteplats när hundarna busade omkring på den snöfria gräsmattan.

Jag ville ju så klart inte gå in utan riggade en plan för lydnadsträning, dirrigeringsträning stod på schemat. Jag har inte riktigt kampanjat dirrigeringen utan bara kört det lite släntriant vissa träningspass. Men nu är det stort fokus på elitmomenten. Konskicken börjar fungera riktigt bra och funkade trots utlagda godisskålar och leksaker. Visst blev det fel några gånger och hon satsade järnet mot något föremål, men jag tror polletten började trilla ner mer och mer under passets gång…

Jag gjorde de första repetitionerna med två godisskålar och en liten trästump i mitten-bara för att visa att det finns ”något helt obetydligt i mitten som du inte ska bry dig om”.

Vi ökade sedan svårigheten till 2 leksaker och trästump i mitten och de sista repsen körde vi med tre leksaker. Riktigt nöjd med tösen.

Lite fritt följ och inkallningsskiften pillade vi också med, hon har helt tappat greppet om inkallningen. Hon springer för full hals och stoppen blir riktigt långa. Så bara träna upp dem också igen.. Träning är färskvara


Inkallningen för några månader sedan

Fria följet kändes bra och min nya belöningspunkt bakom ryggen funkar bra. Jag har ju kört mycket med omvänt lockande i ff och eftersom hon gärna piper när jag stoppar handen i fickan har jag gått omkring med godis i handen. Jag har upplevt att hon blivit riktigt beroende av den godishanden nu. Så bara göra om och göra rätt. Jag varvar nu med att ha godis i vänsterhanden som hon får ta bakom ryggen, byter godishand bakom ryggen som jag ger i possition och ibland plockar jag upp godis ur fickan. Inga ljud, bättre possition och fokus trotts jag inte har godis i handen. Kul när man hittar brister i sin träning som är så lätta att rätta till. Helené sa nämligen till mig att göra träningen mer lik tävling – jag som tycker jag tränar tävlingslikt. Men inte tillräckligt, så jag hoppas detta ska bli en hjälp på vägen mot en tävlingslikare träning 🙂

Annonser