I lördags packade jag och Jossan in oss och hundar i bilen för att åka till Sofia i Eskilstuna. Det blev en supermysig lördag med långpromenad i skogen och restaurangbesök.IMG_1999IMG_1979

IMG_1975

På söndagen var det dags för tävling, det var bitande kallt med rejäl vind. Fredagens ridhusträning hade gått riktigt dåligt, jag var i dålig stämning och hade smittat av mig på Tova. Tyvärr var den känslan med och gnagade på uppvärmningen.

Redan i sitt i grupp blev det missförstånd, när jag lämnade Tova gick hon efter mig och när jag vände mig om kom hon på sig själv, så hon satt sig ca 5meter ifrån mig och satt superfint resten av momentet. Jag belönade som om hon utfört momentet korrekt, för det hade hon ju, bara lite närmare 😉 0poäng

Ligg i grupp gick klockrent och hon låg stabilt, 10poäng! 

Fria följet gick ganska bra, hon var med och höll fokus – men – hon pep i alla vändningar och starter. Tok-hund… 7poäng tränger något, piper

Sitt under gång var helt okej, lite osäker i sättandet. 8poäng, segt sättande

Inkallning med stå, bra fart och låångt ställande.. 8,5poäng, ngt kortare stå

Rutan, alltså vad är det med min kära hund och rutor? på träning kan hon inte rutan öht men på alla tävlingar har hon satt den klockrent. Slarvigt avslut dock. 9poäng

Hopp-apport, hoppade ut fint, slarvigt upptag, började springa till domaren med apporten ?! 0poäng, hoppar ej…

Metallapport, inte kul med en iskall metall inte, Tov slängde den till mig sista 2m så den landa på mina fötter, 5poäng, släpper för tidigt

Vittring, min stora, starka osäkra björn. Hon gör en fin analys men luktar inte på den rätta. Hon luktar alltså på alla men på den med min lukt gör hon en lov runt. Jag måste på något sätt självförtoendeboosta henne i detta. Veckans träning har gått superbra, men inte tillräckligt för att hålla i kedja. 0poäng

Fjärr: Helt okej, lite fram och dk i något skifte 6,5poäng

Helhet: 8poäng

Här är en film på programmet som Jossan fixat ihop!

Jag fick skratta ett par gånger åt min tokhund i programmet i allafall, även om det grämer mig att jag inte har gett henne bättre förutsättningar att klara det. Jag har inte bestämt mig än om jag kommer tävla mer lydnad med Tova, kanske någon mer start i sommar. Annars får hon satsa på en rally och HtM-karriär-det skulle nog passa oss som ekipage bättre.

Annonser