I måndags, två dagar efter tävlingen var det dags för kastrering. Jag lämnade in henne tidigt på morgonen och Fredrik hämtade henne på eftermiddagen. Operationen gick riktigt bra. Dessvärre hittade de en avbruten kindtand när hon var sövd. Något jag inte haft en aning om, så hon kan ju gått med den i flera månader eller så hände det på lördagen när hon bet i metallapporten. Jag har ingen aning faktiskt. Hon har inte visat något. Men nu ska vi hålla mer koll om hon använder den sidan av munnen eller ej. Visar hon beteenden på smärta eller obehag kommer den med få opereras bort… Lilla sjuka otursfågel !

2015/01/img_1691.jpg

Såret har nu efter ett par dagars tid börjat läka fint, så nu hoppas vi det fortsätter så.

2015/01/img_1699.jpg

Kites största problem är nog myrorna i tassarna. Inne går det bra för det är så betingat att man sover då, men ute. Jösses i taket vad hon far. Även att hon går i koppel får hon knasryck där hon stegrar sig, slänger sig och rullar, äter snö och springer i små cirklar. Det är nu jag inser att Kite nog aldrig varit understimulerad i hela sitt liv tidigare.  När jag hade diskbråck gjorde ju ändå hundarna saker… Tack och lov är denna läketid inte så lång, 10-14 dagar i koppel! Sen tar det väl ytterligare några veckor innan hon får valla och göra fartiga saker. Men längre koppelpromenader kommer vi börja med så fort som möjligt….

2015/01/img_1720.jpg

 

 

Annonser