Jag ligger efter ganska mycket på bloggfronten. Det har hänt mycket senaste veckan.

Förra helgen åkte vi på talangtävling i Växjö. Jag valde att tävla båda dagarna. Det var en stor fotbollshall med grusplan. Förutsättningarna för tävling var inte de bästa, Kite hade gått i koppel i tolv dagar på grund av en uppskuren trampdyna(den övre). Hon haltade och blödde till och från dessa dagar. Smartast hade naturligtvis vart att åka in och sy direkt när hon skar sig men jag tyckte inte det såg så illa ut. Det är ju lätt att vara efterklok.

Jag hade varken kört rutan eller inkallning med stopp då hon blev trebent direkt. Så det var på chansning jag skickade henne på tävlingen. Det höll bra på fredagen men på lördagen var hon mer påverkad av tassen. Exempelvis blev stoppsträckan längre i inkallningen…

Men jag hoppas inte det kommer påverka henne i framtiden.

Mer om tävlingen, mitt mål var att få poäng i alla moment, vilket vi fick på lördagen. Även om det var tre 5:or så hade vi genomfört hela programmet. Vårat ledord efter denna tävling är stadga, apportering och uthållighet.

bild 1(1)

Fredagens protokoll

bild 2(1)

Lördagens protokoll

Bra delar:
*Gruppmomenten
*Fria följet(det är självklart inte helt bra än, men känslan var god)
*Rutan
*Vittringanalyserna
*Transporterna

Utvecklingsbara delar:

*Stadga i alla delar
*Apporterna, det eviga tugget…
*Ingångarna, både med och utan apporter
*Fjärrdirigeringen
*Uthålligheten

Jag kan inte säga att vi hade DEN känslan på plan, visst var samarbetet ganska bra. Eller jag försökte dämpa och Kite gasa. Men i transporterna var hon med mig och lyssnade fint om det var ett fokusmoment eller titta utåt. Annars går hon ju gärna och letar uppgifter själv. Jag kände mig varken glad eller besviken när jag gick av planen. Kände mest jävlar anamma jag vill hem och träna mer så vi kan bli bättre än detta !

Jag har klippt ihop en liten film från båda dagarna med både bra och dåliga delar.

Annonser