Vi har ju kampanjat fria följet sista tiden, eller rättare sagt omprogramering. Under Kites första två år premerade jag allt som hade med häftig/showig attityd att göra. Men det blev lite för mycket av det goda, benlyft, lufthopp och dålig position. Kite rör även sitt huvud lika fort som en liten fågel och vårat ff har sett ganska kasst ut. Så nu har jag hittat ett sett att förklara hur jag vill ha det, för några månader sedan försökte jag belöna lugna steg vilket var otroligt svårt för hon nästan aldrig visade några lugna steg och det var svårt att ge henne någon tydlig information och vi fick en massa frustration istället. Men nu har vi hittat ett sett jag verkligen tror på – Kindtarget mot mitt ben ! Hon har fått en helt ny förståelse för sin position och huvudet är så still det bara kan, plus att hennes trumpinnsben har lugnat sig lite. Fria följet börjar kännas så himla bra, även om det är långt ifrån klart! Men det känns som detta är vägen för oss !

louise karlgren kite

Så himla kul när man hittar små sprickor i dessa tankenötter !

Här är en liten film på hur det ser ut just nu:

Annonser