Självklart är det inte bara hundarna som ska ha mål, nej även jag vill utvecklas. År 2014 var ett hemskt år viktmässigt för mig, min vikt har pendlat 10kilo upp och ner och upp igen. Jag mår verkligen inte bra när jag är så här stor.

Så mitt mål är att bli kompis med min kropp, inte misshandla den med onyttigheter och lata dagar i soffan. Jag vill värna och ta hand om den. Bli stark och pigg. Tyvärr hatar jag att anstränga mig, blodsmak och mjölksyra är det värsta, värsta jag vet. När jag var så liten så man gick på idrotten i skolan orkade jag inte ens springa ett varv runt fotbollsplanen som uppvärmning – och jag var ingen tjockis när jag var liten! Jag bara hatade att anstränga mig!

Sen blev man äldre och jag ”glömde” alltid gympakläder och när jag gick i högstadie och gymnasie gick jag inte ens dit. Nej idrott är inget för mig!

5

Jag minns hur jag skämdes på årets kennelläger för jag var så stor och otymplig. Iår ska det kännas bättre !

Men på äldre dagar har jag försökt att lära mig springa med några halvhjärtade försök utan några större framgångar. Men nu, nu jäklar är det dags att ta tag i detta. Jag och syster har hittat ett program-lär dig springa 5km på tolv veckor. 2-3löppass i veckan där man springer minuter istället för kilometer. Och jag har tillochmed pallrat mig iväg till gymmet och sprungit. Och det bästa av allt, det har vart kul ! Så målet är att springa vårruset 28maj – 5km.

Kosten då ? Målet är att vara helt sockerfri januari och februari, alltså strikt lchf. Tyvärr tycker jag det är så himla svårt att vara helt strikt när man är iväg på resande  fot. Det är så smidigt att svänga in i mcDriven, men så galet elakt mot kroppen. När jag har varit strikt på lchf så mår jag så mycket bättre. Och när jag bryter det med ex mackor eller fikabröd så blir jag sjuk! Alltså asdålig i magen, hjärtklappning, svettningar och massa jobbiga symptom. Så min kropp mår uppenbarligen bra utan kolhydrater. Men jag har svårt att hitta någon balans.

Jag är även dålig på att äta. När jag är själv hemma glömmer jag att äta. Plötsligt kan det ha gått 14timmar utan att jag har ätit, då är jag helt skakis med huvudvärk. Så prio ett är att äta tre mål mat om dagen.

Så mina personliga mål är:
-Springa 2-3pass veckan
-Äta tre mål mat/dag
-Glutenfritt
-Springa vårruset

I år blickar vi mot nya, sunda dagar !

I år blickar vi mot nya, sunda dagar !

Annonser