Nytt år och nya mål ska sättas upp. Förra årets mål blev inte riktigt som jag tänkt, men året har ändå överklassat allt jag kunde tro.

Vallningen har fått sig en riktigt törn och jag har verkligen tappat motivationen. Både Kite och jag har tappat självförtroende hos fåren. Så drömmen är ju så klart att jag ska hitta tillbaka till fårhagen och träningen. Iår kom vi bara med på en endaste IK1:a. Tråkigt att det ska vara så himla svårt att komma med på tävlingar…

Men det är inte tävlingar som har drivit mig i vallningen utan den fantastiska känslan och samhörigheten mellan olika djur! För djurkänsla, det har verkligen fröken Kite.

kite 2 ftw kite

Tävlingslydnaden därimot har fått sig ett riktigt uppsving. Både känslo-och motivationsmässigt. Vi börjar hitta varandra mer och mer i varje pass.
Tanken för vinter/vår är att starta några lk3:or för att få lite mer tävlingserfarenhet. Vi filar och tränar för fullt på elitmomenten men jag känner att jag inte är riktigt redo att ta klivet ut i den högsta klassen än. Vi har två lk3 inplanerad 9-10Januari. Den 12Januari kommer hon operera bort livmodern så då har hon ju minst 3veckors vila. Efter det får vi se lite hur det känns och vilket planet fröken befinner sig på. Hon svävar ju lätt iväg av vila…

Men det ska bli så skönt att få bort dessa hemska skendräktigheter och humörsvängningar.

Det stora lydnadsmålet för iår är att ta lydnadschampionatet, helst innan oktober. Jag drömmer även om att få vara med på ett talangläger till. Om jag kommer med på nästa så får vi ta del av landskampen mot Norge.

kite4 kite louise rut

Rallyn kommer vi starta i minst två gånger till så hon kan få titeln i fortsättningsklassen med. De andra klasserna blir så svåra för mitt lilla huvud, alla dessa skyltar och högerhandling.

Övrigt kommer vi fortsätta kämpa på med  förebyggande fysträning och hoppas på ett friskt år. Just nu har hon ju splittat sin övre trampdyna på ett framben och går med bandage…

20140625-101739.jpg20140625-101804.jpg

Men det viktigast för iår är självklart att vi ska fortsätta ha roligt och fylla våra dagar med glädje och mys !bild 2

Annonser