Kite har två riktigt dåliga moment, fjärr och hopp-apport. Fjärren är dålig för jag inte lärt in den ordentligt än och hoppapport för det slår över. Det är självklart oxå inlärningsbaserat. Men det momentet har varit bra men brustit.

apport galen

Kolla blicken !

Hon låser sig på apporten i kastet, glömmer ofta att hoppa ut, griper för fort, hoppar av tokigt, landar med en duns, morrar i landningen och tuggar helt hysteriskt i ingången som inte blir en ingång utan hon springer runt mig och morrar.

Jag har fått tipset att lägga en matskål brevid apporten, för att dämpa hennes gripande. Men utomhus där hon är ännu hetare än inne existerar inte matskålar. Idag tränade vi bara hopp, ät godis och hoppa tillbaka. Det funkade ganska bra, men lite hets i ingången. Imorgon ska jag testa att ta till en kloss.

Tuggandet/greppet är något som vi försöker träna separat och det fungerar beroende på vilken sinnesstämning hon är i. Idag var hon vääldigt gasad och apporten flisades fint…

Vi har mindre än en månad till nästa tävling så vi har en hel del att träna på, men vi kämpar på !

Idag kändes fria följet bra ändå, i helgen släppte man ju igenom en hel del trängningar och dåliga halter.

metallapport

Det är ju trevligt att metallapporten funkar, än så länge utan tugg och morr !

Annonser