De sista två veckorna har våra pass till stor del bestått av kedjor. Långa och kort, med hela moment, delar och rallyskyltar. Allt för att lära sig fortsätta jobba och hålla huvudet kallt.
Jag upplever att Kite svarar superbra på denna träning och nöjer sig med att få fortsätta arbeta. Jag tror att hon tidigare inte förstått att hon är duktig när belöningen uteblir utan tänker ”shit ingen belöning nu heller, bäst jag tar i lite till”. För varje liten uppgift blev hon mer och mer taggad. Nu känns det som hon har landat och förstår att hon är bäst ändå ! Att momenten är det häftiga. Jag har även lagt upp träningen så hon får ”belöningsmoment” efter de lite svårare. Exempel efter ett sitt u gång får man gasa ur med en ruta och efter en ruta får man varva ner med en vittring.

En annan viktig punkt som jag absolut inte får glömma är transporterna och uppställningspunkterna. De tränar vi med stenhårt. Ibland går det bra och ibland dåligt. Kite vill så mycket hela tiden så hon vill gärna ta över ratten och styra skeppet själv. Då skulle vi nog pendla mellan rutan och hopphindret. Jag vill att hon frivilligt tittar/fokuserar på mig och söker moment när jag ger kommandot ”titta”. Vi är just nu i en liten testperiod om vad som funkar bäst !

kite fokus

Momentstatus:

Gruppmomenten: De är i sin helhet bra och hon ligger/sitter tryggt och säkert. Men behöver absolut underhållas !

Fritt följ: Momentet pendlar en del på brahets-skalan. Det är inget 10poängs-ff vi har, men med en ny teknik så börjar momentet mer och mer likna min målbild. Behöver lite mer tid!

Sitt u gång: Nöjd, men framföringen kan bli bättre och rumpan kan lyfta lite.

Inkallning med stå: Bra, men jag skulle önska en liten tanke om att det kan komma ett stopp…

Rutan: Börjar få en ganska bra säkerhet i momentet och att hitta rutan från långa avstånd. Är dock inte helt säker på att hon vet den precisa positionen i rutan. Hamnar ibland utanför..

Hopp apport: Lite för hög fart för ett optimalt gripande. Avslutet är katastrofalt!

Metallapport: Bra !

Vittring: Analyserna är jag supernöjd med, dock tugg på pinnen !

Fjärrdirrigering: Vi jobbar stenhårt med fjärren just nu och jag upplever att hennes förståelse för rörelserna ökar i varje träningspass. Inte tävlingsmässigt bra än !

7 kite vittring

Elitmomenten:
Zäta: Bra ordförstelse, sätter i princip alla skiften ! Framföringen bör bli bättre!

Inkallning med stå och ligg: Bra, men kräver mer säkerhet!

Konen:Konen är under inlärning och inte ihopsatt med sina övriga moment än.

Rutan: Har börjat med dirrigering till rutan och förståelse finns där!

Apporteringsdirigering: Börjat dirigera på skålar. Behöver fler träningspass !

Hopp metallapport: Hoppteknik, landning och ingång med apportbock är inte lätt !

5 kite kon

Jag är så taggad inför tävlingen i Växjö. Jag hoppas och tror att vi hinner få till fjärren tills dess. För det känns verkligen som vi är i bra form i resten av momenten och helhetsmässigt !

kite prispall

Annonser