Idag kom Anna och Jim hit för lite skitsnack, promenad och vallning. Det var på tok för länge sedan vi sågs. När hundarna var ordentligt uppvärmda tog vi ut fåren på fältet och vallade. Båda hundarna gick riktigt bra. Vi försökte öva delningar och utmana oss att inte ta hjälp av staketet. Inte helt lätt men vi fick till det några gånger. Anna och Jim var grymma !

Det var länge sedan jag kände mig så här nöjd med ett vallpass med Kite. Men idag kunde jag stoppa henne när hon tänkte tokigt(för vida flanker) och kunde plocka in henne närmare fåren. I söndags hämtade jag även lite grindar hos Sofia så nu kommer vi kunna träna närarbete på ett bättre sätt! När man tränar unghundar i vallning får man så mycket kickar tycker jag, man kan se framsteg i varje pass. Med Kite som är ganska duktig och egentligen inte gör något dumt är det svårt att motivera sig och få till nya utmanande träningspass. Alla pass är princip likadana och jag vet inte vad nästa steg är…

Men idag är jag nöjd !

jim1

Veam’s Tango ”JIM”

jim2

jim3

jim4 dimma

Väldigt dimmigt och mörkt ute

 

kite vallar

kite1

kite2

Kite myser i Jims täcke !

 

kite3

kite4

Annonser