Jag håller på att strukturera min träning lite bättre, eller gör ett försök till det i alla fall. Just nu tränar vi inriktat för tävling. Att få ett hållbart program, men samtidigt vill jag få till inlärningen på elit-momenten.

20130822-232326.jpg

Jag har nämligen bestämt mig för att stanna lite i trean. Vi är så pass gröna och oerfarna på detta med tävlingslydnad. Det känns tryggare att söka tävlingsrutin i klass 3 än i Eliten.

Vi har hittills iår gjort tre klass 3 tävlingar, alla tre med ganska dåliga resultat. kite prispall

Som enskilda moment är hopp-apport och fjärren de sämsta. H-A har vi nollat två gånger ! Fjärren har vi just nu kampanj på och det går framåt.

Jag har tittat över var det brister och ser en tydlig trend i protokollen, det är  i uthålligheten vi faller. I början av programmen har poängen varit bra och stabila, men mot slutet svajiga och dåliga. Jag tror och tycker inte Kites moment är dåliga som enskilda, men i kedja blir de inte bra.

Helhetsträning måste få en större post i vår träning, så är det bara. Men jag är fortfarande rädd för att man ska förstöra olika delar.

Så hur ska vi nu lägga upp träningen då ? Dygnet har ju tyvärr bara 24 timmar.

Kite

Hur hinner ni med all träningen en tävlingshund behöver ? Jag vill hinna med fysträning, inlärning, tävlingsträning, vallning och skötsel. Plus att jag ska försöka sköta mitt jobb, mitt hem och mina relationer.

IMG_1626

”Vad är detaljer utan helhet och en helhet utan detaljer ”

Annonser