Var ska man börja, denna helg och upplevelse har varit något alldeles speciell. Nu känns det som jag har börjat smälta det. Men det är svårt att sätta ord på något som varit så fantastiskt roligt och givande. Men jag ska försöka…

Jag samåkte med Camilla och Ylva ner till Vårgårda och den fina anläggningen i Tångahed. Första dagen var det presentationer och en föreläsning av PO Lindvall i Coachning. En riktigt bra föreläsning med många bra tips på hur man blir en bättre träningskamrat och coach. Hur man ställer frågor och ger svar som ska öppna sinnet hos motpartnern med mera. Jag tycker jag fick mycket bra information som kommer göra det lättare att möta folk efter ett tex dåligt träningspass. Jag och Camilla hakade på Jonna och Mia efter föreläsningen och vandrade in till Tångahed för lite snaskhandling och kvällspromenad. Det blev en sen kväll.

1 kes

9 louise snipe

Lördagen började tidigt med morgonpromenad och frukost. Alla talanger och Spetsare installerade sig inne i hallen med burar och utrustning. Hallen var stor och hade en riktigt bra matta med konstgräs. Förmiddagen hade fokus på Fritt följ, Zäta och vittring. Varje moment gick domarnas domare Thomas Lundin igenom med oss. Han gick igenom grundligt hur vi förare ska föra fram våra hundar på ett korrekt sätt. I FF och Zäta är det vi förare som oftast står för poängavdragen ! Efter varje genomgång tränade vi på momentet i smågrupper. Kite skötte sig exemplariskt. Hon var något het i det första träningspasset, men lugnade sedan ner sig och gick riktigt bra. Efter lunch fick vi titta på de moment vi vill med träningskamraternas ögon på sig. Vi använde oss flitigt av coachningen vi lärt oss dagen innan!
Kite var riktigt trött på eftermiddagen och sov på rygg i sin bur mellan passen. Väldigt skönt att hon kan koppla av så bra.

2 kes

6 anders kärnholm

När alla hundar var utmattade av träning var det dags för middag! En trevlig och ganska snabb middag innan det var dags för ännu en föreläsning. Thomas föreläste om bedömning, regler och de internationella klasserna. Väldigt intressant och lärorikt. Direkt efter höll Anders Kärnholm en föreläsning om helhet-och sorteringsträning. Jag har tidigare varit otroligt rädd för att kedja och tänja på gränserna. Men nu känns det som jag har mer kött på benen att våga utmana mer.

5 kite kon

8 sussane ortman

3 kes

Hela söndagen genomsyrades av helhetsträning. Först var det en liten ”mini-tävling” med momenten fjärrdirrigering, inkallning med stå/ligg och fritt följ. Jag blev superdupernervös, dels för fjärren är vårt sämsta moment men att även ha så extremt duktiga människor i publiken. Jag mådde illa på morgonen och kände mig ganska dimmig. Men sedan hände något. Min känsla ändrades och jag kände mig istället otroligt taggad och peppad att gå ut och köra. Dels var Kite i otroligt bra sinnesstämning, träningsvännerna peppade och jag hade ett seriöst snack med mig själv.
Mini-tävlingen gick superbra. Vi samarbetade, var lugna och hade roligt. Hon gjorde dessutom sin livs bästa fjärr. God stadga i alla skiften, tyst och öppen. Visst lite förflyttning fram i två skiften, men det är ju trots allt under inlärning…

10 jonna zolo

Resten av dagen var vi i nya små träningsgrupper och tränade på olika kedjor och sorteringar. Otroligt svårt och otroligt roligt ! (Mer om det i ett annat inlägg)
Kite gick iallafall otroligt bra och överklassade mina förväntningar gång på gång !

7 kite vittring

Dagen avslutades med en fika och utvärdering innan det var dags att ge sig hemåt.

4 kite

Tänk att jag fick vara med om detta, det har varit så otroligt roligt och lärorikt ! Tack SBK för förtroendet !

Annonser