I söndags debuterade jag och hundarna i fortsättningsklass i rallylydnaden. Efter ganska mycket strul i anmälan kunde jag andas ut och gå banvandringen. Det var en rolig bana med nästan bara fotgående. Kite var först ut efter banvandringen. Hon var i perfekt mood och hade en djup och fin possition. Jag kopplade loss Kite innan uppvärmningen och la kopplet på sidan av ihop med min jacka. När jag kom av plan kom det fram en tant och sa att jag antagligen var diskad för jag inte hade kopplet i fickan ?! Alltså va ? Rundan kändes iallafall felfri, jag tror inte Kite hade ett enda blicksläpp, men hon pep lite vid en skylt (ligg, gå runt). Hon fick känna sig som en drottning en stund innan jag gick och hämtade Tova.

border10Tova var riktigt pepp och med i matchen. Det kändes felfritt fram till åttans frestelse, där i hände något och hon blev skraj, helt flackig i blicken och splittrad. Hon tappade possitionen i några halter och var inte lika glad som hon brukar. Tydligen syntes det inte utåt, men ändå synd om Tova. Vet inte om det var ett skott eller något, för hon var helt mjällig och dan efteråt. Efter lite väntan var det dags för prisutdelning. Jag satt spänd för att se om Kite var diskad eller ej.

Kite hade fått en 100poängsrunda om hennes matte inte var så värdelös, nämligen bara förarfel på hennes protokoll… 10poängs avdrag för kopplet, 10poängs avdrag för jag missade att springa mellan två skyltar, 3poängs avdrag för jag stannade upp när Kite skulle göra en snurr och ett poängs avdrag för jag tog ett för kort steg. Så hon fick ett godkänt resultat på 76poäng iallafall. border14Tova då, ja hon fick 94poäng och en 4 eller 5:e placering. 3förarfel och 1fel på Tovas position. Så jag är supernöjd. Mest nöjd för jag kunde samla mig från den struliga anmälan till start på para några minuter.

Louise Kite TovaJag är så stolt över mina hundar som alltid ställer upp på allt med viftande svans ❤

Annonser