Idag var kennelmamma Fanny nere i Östergötland för återbesök hos veterinären, då passade vi på att ha en träningsdejt på NBK ! Vi hade fantastisk tur med vädret, solen sken varmt på oss !

Jag och Kite jobbade lite grunder i hopp-apport eftersom hon börjat slarva med uthoppet. Hon är så fokuserad på apporten att hon missar uthoppet, oavsett hur rakt jag kastar. Så idag övade vi bara uthopp med en skojig snörboll i olika vinklar för att försvåra. Missade hon hoppet stal Fanny bollen. Det kändes som en bra övning som ger förståelse för momentet. 1554623_10152697726887456_8634180579891971305_n

Vi gjorde även några rutor där jag stod på avstånd för att testa dirrigeringen lite. Jag hjälpte henne med en target i rutan och vi körde på ganska korta avstånd. Några gånger hittade hon rutan och några gånger hamna hon utanför. Men ett stort framsteg är att hon fortsätter söka efter punkten där jag säger stå istället för att springa ut, vända och skälla ut mig. Stort framsteg med andra ord !

Vittringen försvårade vi med litegrand genom att jag använde Fannys begagnade pinnar som hon använt tidigare dagar så det skulle vara lite svag vittring på dem iallafall. Det gick bra!

Jag har även valt att jobba igenom två moment i taget i en vecka var. Denna vecka har vi pillat med Z:a och inkallning med stå och ligg. Jag kan säga att jag är otroligt glad att ha tränat så mycket grunder / basövningar. Stoppen i inkallningen har vi repeterat lite i gå-runt och Z:a skiftena har vi repeterat i bakmarch och sedan framåt och det har funkat hur bra som helst ! Idag satt jag ihop hela inkallningen och Fanny fick det på film !

Här är en liten film när Fanny tränar med sin ung-hund Wilco !

Ink

Annonser