Gruppmomenten är ganska svåra och tråkiga att träna, men ack så viktiga. På senaste tävlingen fick vi avdrag i platsliggningen för jag fick göra ett DK när hon skulle lägga sig ned. Detta upplever jag är ett ganska vanligt fenomen. Man ställer upp sig på sin utvisade punkt och står där ganska länge medan de andra ekipagen får sina uppställningsplatser. Här hinner ofta hundarna somna till eller hitta något intressant att titta på och helt från ”ingenstans” säger vi ligg och hundarna missar vårt kommando. Likaså vid uppsitten, hundarna kanske är lite tryckta, osäkra eller något annat vid avslut och kan vara lite sega att få upp i sittposition.

louise kite

Min superduktiga uppfödare la igår ut en film hur hon kunde locka fram detta beteende lite grann genom att göra långa uppställningar innan nästa kommando och med en leksak framför som störning/något spännande att titta på.

Läs gärna Fannys inlägg här: klickerklok.se hon har även skrivit ett intressant inlägg om låsningar i lydnad som jag rekommenderar alla att läsa !

Tyvärr dog min kamera innan halva passet var klart så jag fick inte med de svårare repetitionerna som blev mer lika de riktiga momenten. Jag belönar ganska mycket i början att hon har kontakt med mig, jag upplever att de lättare hör vad man säger då 😉

Annonser