Denna trevliga, väldigt varma sommar har det inte blivit mycket vallning. Jag är så hysteriskt rädd för överhettning på både hund och får. Fåren har mest legat i skuggan och flåsat och Kite blir jätteflämtig av minsta lilla.

Vi har vallat lite grann sena kvällar, men inga superseriösa pass. Jag har mest övat visslor och låtit Kite grejja själv med balans och tempo. Så en dag bad jag Fredrik att följa med, han har inte sett när Kite blir osäker och passiv och förstod inte alls mitt tänk med att låta henne springa/tänka som en vilde (nej absolut inte så fåren skadades, men lite fortare än betestempo).

Så idag gick jag tillbaka till det vanliga där jag styr och ställer lite mer. Då fick jag tillbaka det osäkra och offensiva. Då förstod Fredde varför jag gjort som jag gjort. Det är så extremt frustrerande när hunden bara står still och släpper fåren eller blir så vid att den tappar fåren.

Vi tog en paus och gick en liten promenad istället. Vi bollade lite fram och tillbaks om hur jag ska lösa detta och kom fram till att hon får valla mer fritt.

ftw kite

I delningarna jobbar hon imellanåt väldigt bra, men imellanåt sticker hon med pluggar i öronen och samlar ihop alla. Jag har även svårt att få in henne i luckorna. Men att skapa luckor har vi blivit grymma på !

Vi sprider ut dem på ett led, följer varandra åt och är hela tiden rakt mot varandra. Det är väldigt kul !

Vi är anmälda till en IK1:a den 23/8 och KM den 30/8. Så vi har några veckor på oss att jobba upp lite självförtroende!

http://www.enjoygram.com/m/785577514302593666_193060661

En liten instagramfilm !
 

 

Annonser