Med 20dagar kvar till officiel debut i klass 3 känns det lägligt att testa på alla moment, i kedja. Tänkt och gjort, så åkte jag och hundarna till en stor fotbollsplan. Jag byggde upp en bana med rutor, konor, förberedde med apporter och vittringspinnar. Jag plockade ut Kite och värmde upp på en grusplan. Kite var extremt taggad att få gå in på den riggade planen. När jag stod och väntade på min tur ( ja jag var själv ;)) så ville Kite bara in. Jag väntade ut tills hon tittade lugnt och koncentrerat på mig innan vi gick in.

Fria följet var godkänt men inte speciellt bra. Något långt fram, flackande blick, bra halter, stegförflyttningar och vändningar.
Sitt u gång: Bra transport, bra sitt och god stadga !
Inkallning med stå: hon lystrade till min momentrutin och satt stadigt. Stannade blicksnabbt och stod bra, slarvig ingång.
Rutan, SUPER. Kites favoritmoment, hon stod och låg bra i rutan, tusch in i mig vid ingången, het i ff.
Apport-gå runt: Tugg på apporten
Metallapport: Tugg, bra upptag!
Vittring: Het till tusen, sprang över pinnarna ett par varv innan hon koppla på näsan och tog min pinne. Tugg!
Fjärrdirigering: Fungerade inte i kedja!
Helhet/transporterna : Höll ihop förvånansvärt bra, höll huvudet ljummet(för att vara henne), var tyst. Hon försökte ta över ratten mest hela tiden och styra oss mot rutan. Jag höll mig till planen och var lugn.

Jag är nöjd att hon utförde alla moment utan ljud och med iallafall lite eftertänksamhet.

Vad vi måste träna mer på:
Fritt följ: Possition och långa friafölj. Hon går upp sig och glömmer possition!

Apoortering, jag tror hon tycker ingången är jobbigt med apporten. Dels har jag belönat upptag/fart mycket mer och ingången är väldigt åsidosatt för oss. Dumt, det slår ju tillbaka med råge. Så nu är fokus stadigt grepp kring apporten och få en förståelse för ingången och dess värde!

Fjärrdirrigering: Fy på mig, jag har inte tränat den i närheten av så mycket som jag borde. Så det tar jag helt på mina axlar att hon inte kan!

Transporter, stadga och uthållighet !

Detta får vara riktlinjerna till tävlingen den 23/7 !IMG_1631

Annonser