Kite och jag har gått en banträningskurs för Karin Mörling i vår. Kursen var på tre tillfällen, tre olika gårdar och tre olika besättningar. Superbra träning både för mig och Kite. Att anpassa sig och känna av de nya djuren, dragen mm.

Vädret var inte helt på våran sida, det regnade eller ösregnade mest hela tiden. Ingen åska som tur var. Jag skötte mig inte speciellt bra första rundan. Jag hade ont i ryggen efter den ganska långa bilturen, och inte tränat på stort fält på väldigt länge. Jag var rädd att halka i det blöta gräset eller att fåren skulle springa in i mig. Därav en del slarv.

Utgången var bra, lite överslag i uppstaget, jag minns inte första framdrivningen men på långa avstånd har hon svårt att orka flanka ut och ändra riktning. Andra framdrivningen hade himlen öppnat sig och det stod som spön i backen. Då fick hon jobba med fåren som hon ville upp till mig. Då missade hon grindarna och vägen blev väldigt bågig. Andra rundan kändes dock bättre, bättre rundning vid mig, bättre samarbete och jag var inte lika rädd att göra mig illa. Andra gången kändes delning och fålla mycket bättre.

vallar

Dagens lärdom : Träna lite balans/drivning igen. Kite har helt tappat ”klockan 12” och väntar ständigt på kommandon. Hon fick kommentaren ”lydnadsvallar ” , det högg i mitt hjärta. Men det stämmer verkligen, visst har hon fortfarande djurkänsla, parerar upp och känner tempo/drag mm. Men som härromdagen skickade jag ut Kite på ett halvdolt hämt, hon såg när fåren sprang upp på kullen men inte var och så. Hon gjorde en fin utgång men kom aldrig med fåren, så jag traskade upp på kullen och hittade henne med fåren mot staketet. Hon måste alltså hela tiden ha hjälp att fatta beslut. Så nu ska vi träna balansövningar utan kommandon igen. Och delningar, hon jobbar fint och med bra följsamhet i delningarna, men hon har väldigt svårt att komma in i luckan. Men det är bara träna vidare. Har det inte släppt till hösten ska jag ta en privatlektion i delningar!

I övrigt en mycket bra kurs med roligt upplägg. Karin är en fantastisk människa, varm, ödmjuk och duktig.

Anna och Jim var fantastiska, de jobbade så otroligt fint runt banan, båda varven!
Jim

Annonser