Idag på promenaden innan jag åkte till jobbet kunde vi brutit mot lagen. Men Tova hade huvudet på skaft och skvallrade fint. Denna årstid får de absolut inte jaga eftersom djuren är dräktiga/nyförlösta!

Vi promenerade mitt på dagen, 12,30-13,00, det är ytterst ovanligt att se några vilda djur då. Så vi klampade iväg på kissrundan utan koppel och belöningar. Kite skutta fram med glada språng och Tova lunka i närheten av mig. Kite försvinner i kröken mot badplatsen. BRAK, BAM, BRAK.

Men vad gör hon nu, inte for hon väll ut i skogen?

tova tokNepp för där kom en stor älg travande. Han stannade upp och tittade på mig o Tova innan han brakade iväg i skogen igen. Tova var så duktig som stannade fint på vägen. Kite kom till mig och var inte speciellt intresserad av mötet. Hon ville bada…

Älgar är otroligt pampiga och stora. Speciellt när man möter de på ca 10meters avstånd. Innan jag kunde bestämma om det var en ko eller tjur var jag lite orolig att vi skulle hamnat mellan henne och hennes kalv. Men ganska fort såg jag hornen.

 

 

Annonser