Igår mötes jag och Jossan upp på Finspångs BK för träning och genrep inför tävlingen på lördag. Tova är ju som ni vet en ganska svajig hund. Igår hade hon varit hos hundvakten hela dagen och vi tränade i gassande sol mitt på dagen. Vissa saker gjorde hon strålande och vissa saker påpekade hon att hon aldrig sett tidigare.

Jag försöker analysera varför hon är så varierande i sina resultat. Det jag kan komma fram till är att hon antingen är osäker på sin uppgift, hon är okoncentrerad eller jag gör något konstigt.

Jag har haft kampanj på vittring denna vecka och hon har gjort så många fina repetitioner, på olika platser, olika antal pinnar, avstånd osv men igår när Jossan la ut dem, på samma sätt som Fredrik gjort hade hon glömt. Hon travade ut till pinnarna och tittade på mig med frågande blick – Varför ligger det 10 pinnar i gräset?

Det är tur hon är söt!

Hopp-apport brukar hon göra klockrent. Igår hoppade hon ut och dök ner i en påse, Tokstolle.

Det kan gå hur som helst på lördag. Antingen går vi runt med elva stycken nollor eller så går vi runt med poäng på allt. Så håll tummarna att Tova och jag är på samma planet i helgen! tova ff 3 fot tova

 

 

Annonser