Jag har fått äran att gästblogga på Louise blogg när hon är på semester. Jag har ju även Kite här hos mig. Jag har känt Louise och hennes hundar i ett år nu. Fast det känns som vi vart vänner längre. Första gången jag kom hem till Louise så klickade vi direkt, det var under ganska jobbiga förhållanden Louise och jag träffades. Jag var nämligen väldigt sjuk och behövde någon som hjälpte mig med min lilla valp. Det var hemskt att behöva lämna bort honom, dessutom till någon som jag inte kände. Men det visade sig att det skulle bli början på någonting väldigt bra! Idag är Louise min bästa vän som jag kan prata med om allt och hon finns alltid där om jag behöver en kram.

Jag känner ju Kite ganska bra eftersom vi umgås ganska mycket, men när jag fick vara hundvakt till henne förra gången Louise åkte på semester fick jag lära känna henne ännu bättre. Kite är en fantastisk hund! Jag har sagt det till Louise att jag skulle vilja ha en valp från kite, lite beroende på vad det är för hane såklart. Vi får jobba lite på det eftersom Louise sambo absolut inte vill ha valpar. Men det kan vi nog ändra på…

Kite kan gå lös vart som helst, hon bryr sig inte om folk och oftast inte om hundar. Kommer dem för nära så kan hon bara säga att dem ska hålla sitt avstånd med en blick. Hon kommer gärna upp och går fot frivilligt på promenaden, hon är så otroligt följsam och kommer alltid när man ropar. Ser hon en hare som skuttar förbi så skvallrar hon eller så bryr hon sig inte. Så jäkla skönt! Hon är så lätt och aldrig några problem.

Inne är hon lugn och oftast gosig. Hon trycker upp näsan i ansiktet och bara myser. Hon ligger gärna på en skön filt eller en lyxig kudde. Hon är ganska lik en prinsessa faktiskt.

När väckarklockan ringer så börjar Kite skälla- henne skall alltså! Det är hemskt faktiskt, tyvärr kite det är din enda nackdel. Ditt skall! Det liksom skär i öronen. Iallafall, när klockan ringer på morgonen så säger hon att någon av oss som ligger i sängen ska flytta på sig så hon får en plats i sängen. Helst mannen i familjen eftersom det är så hemma hos Louise. Ska man få tyst på henne får man vackert flytta på sig. Louise säger att hon blir tyst om hon får sin plats men hemma hos mig skäller hon när alarmet ringer även om hon har en plats i sängen. Så inget snozande här inte.

I vallningen är hon helt fantastisk! Hon lär mig mycket. Jag får ju äran att valla med henne nu när hon är hos mig och jag smälter varje gång jag ser henne med fåren. Hon är så otroligt lyhörd, lydig och fin mot fåren. Det är en fröjd att valla med henne ❤️

Det är roligt att träna lydnad med henne också. Hon är en riktig racerbil! Hon är snabb i allt hon gör. Första gången jag tränade med henne så förstod jag inte riktigt hur man skulle göra för att träna med henne. Hon gjorde allt så snabbt! Man hinner ju inte med. Men nu när jag sett Louise och kite träna och lärt mig massor själv så vet jag hur jag ska träna med henne. Kite är en hund med det lilla extra och kan gå hur långt som helst! I vilken sport som helst, hon är en stjärna!

20140519-093621.jpg

Annonser