Idag var det dags att tävla igen. 3:e och sista rallytävlingen för oss. Jag ville träna på att tävla, hitta bra uppvärmningsritualer, hantera mina nerver och miljöträna. Det har varit roligt och lärorikt. Rally är så mycket svårare än det verkar!

Tova kändes riktigt bra på uppvärmningen och förhållanden var bra. Det regnade och vi hade få nummer mellan Kite och henne = hon blir taggad.

Kite är alltid pepp att träna men var lite störd av den leriga plan. Hon går med höga benlyft och försöker sätta fötterna på de torraste fläckarna.

Båda hundarna gick riktigt bra och domaren var hård och rättvis. Hon drog fel på alla fel och släppte inte igenom slarv vilket jag tycker är superbra. Domaren sprang ifatt mig när jag gått av plan och sa att det var synd att jag var en så värdelös handler med så bra hundar. För hon drog tydligen en massa fel för jag trampade runt så dan´t 😉

När det var dags för prisutdelning duka de upp med Bia-bädd och en massa fina priser. Tänk om man kunde få vinna en sån. Och det gjorde vi, Tova vann på 89poäng och Kite kom 2:a på 87poäng. Jag blev så himla glad och stolt över mina små sessor!

Kite fick kommentaren ”fantastiskt fotgående, bra bakdelskontroll”

Tova fick ”Snyggt jobbat, Tänk på fötterna”

 prispall vikenTova på första och Kite på andra. Domare Ida Lindgren

K20140511-201802.jpgKite var väldigt sur att hon inte fick vara på 1:a platsen 😉

20140511-201858.jpg
Doris och Pernilla som jag åkte med vann fortsättningsklassen!

20140511-201918.jpg
Glada vinnare, snacka om dreamteam =)

20140511-201953.jpg
Tova med den fina nallen hon vann !

Annonser