Vilken fantastisk människa, tänk att en individ kan sprida så mycket glädje och kunskap!
Kite och jag gick en tvådagars-kurs anordnad av Dittes hundkurser.

IMG_1413

Jag har följt Sivs blogg ganska länge och var riktigt nyfiken på mer info om hennes karusell-träning och grundfärdigheter. Båda delarna passade oss som handen i handsken och vi kommer definitivt fortsätta i detta spår. Karusell-lekens mål är att få hunden öppen i huvudet och vänta på signal från mig som förare, även att snabbt kunna växla från hög till låg till hög intensitet. Kite som gärna låser sig på vissa moment och lätt fastnar i en hög sinnesstämning är denna lekfulla träning kanonbra och superrolig.

IMG_1691

Vi fokuserad även på några enskilda moment. tex vittring och fjärrdirrigering. Hur ska vi få det att vara roligt när man måste dämpa tempot lite?

Vittringen gick SÅÅ bra, hon höll huvudet kallt, tänkte och gjorde riktigt fina analyser. Både från godis och lekbelöning. Vi började även lägga på apporteringen, funkade super! Så just nu har vi kampanj på vittring och hon svarar så bra på träningen.


IMG_1624 IMG_1626 IMG_1631Tack Lisette Halvardsson för de fina bilderna!

Annonser