I tisdags var det dags för första tillfället på banträningskursen för Karin Mörling. Vilken härlig människa, ett varmt välkomnande, väl förberett och fantastiskt väder. Banan var uppställd, fåren utplockade och banskiss ritad. Precis som på tävling med andra ord. Jag gillar verkligen när det är ordentligt gjort.

Vi hann köra två rundor var. Jag valde att gå med Karin som handledare. Det kändes riktigt bra men det var många pusselbitar som fattades mellan mig och Kite. Det kändes speedat och hetsigt. Jag var riktigt dålig på det där med linjer, det borde vara grindhålet som räknas 😉 Helhetsmässigt är jag ändå ganska nöjd eftersom det är första gången vi gör något sånt här. Jag är ju där för att utvecklas och lära mig, inte för att visa upp vad vi kan.

Här är de svagaste delarna vi ska fokusera på till nästa gång:

Korta flanker– de är idag helt obefintliga, vi har aldrig tränat det. När jag säger höger eller vänster tar Kite i för kung och fosterland. Svårt när man ska finlira…
Utgångar i hämt – Kite slår ut bakåt från mig och blir tajt intill fåren. Det borde bli tvärt om, nu är vi bredaste delen på päronet istället för smalaste…
Delningar – bättre sammarbete, följas åt vart efter fåren flyttar sig så Kite kan röra sig rakt in i delningen.
Tempo i drivningen – i fös funkar både sakta och öka. Det ska funka i alla förhållanden till mig!

Vad Jag ska fokusera på till nästa gång:

Andas – våga ta några djupa andetag
Hålla mig lugn – jag blir lite som en uppspeedad snurresprätt. Något jag absolut inte är nöjd med, jag måste lära mig hantera min aktivitetsnivå.
Is i magen och snabba beslut– ibland måste jag nog våga lita på min hund. Hon kan sin uppgift, lika så ska jag se om hon behöver stöttning. Jag gav för mycket ansvar i vissa delar och inget i andra!

Vallning är så hysteriskt svårt, men så galet kul !
 
20140425-051358.jpg
Kites fina kullbror Pixel går med kursen. En duktig liten hund ❤
20140425-051424.jpg
 
Kite tycker teori och genomgång på tavlan är nödvändigt, eller är det fåren i bakgrunden ?
 
20140425-051441.jpg
 
Publiken bestod av två stora tjurar !
 
 
20140425-051517.jpg
 
En fantastiskt dag i fårhagen !
20140425-051548.jpg
Efter vallningen åkte jag och Anna hem till henne för god lunch och en tur på hästryggen! Härligt ❤

 

Annonser