Tova är en härlig hund med många bra sidor. Hon stressar inte speciellt ofta upp sig, är alltid glad och hänger med på alla äventyr. Men hon har även många knasiga sidor. Tillexempel i lydnaden. Hon kan helt glömma bort saker. Vi har haft kampanj på vittring ett tag och hon är riktigt säker på analysen. Jag bad min sambo Fredrik att göra det lite tävlingslikt och hon gjorde två klockrena analyser med frysmarkeringar. Båda repetionerna belönades rikligt med stora köttslamsor. Vi körde lite ff innan nästa repetition. Vi gör momentförberedelsen, Tov är fokuserad springer ut klipper första pinnen och kutar in i fotpossition. Jag tappar hakan, vad gör hon? innan jag hinner reagera har hon kommit på sig själv, springer ut och gör en bra analys igen med rätt frysmarkering.

toki tov

Hur kan det bli så ?

Vi har inte lagt på apporteringen än, aldrig belönat plock, vi har jobbat mycket med momentförberedelser  , att andra lägger ut pinnar, att man springer till pinnarna, att göra vittring ute. Varför glömmer hon bort sig ibland ? Det här är inte första gånger det blir fnurr på tråden. Det händer kanske några gånger i veckan att hon kommer in på helt fel spår.

Andra exempel:
-Jag kastar en apport, Tova rundar något annat lämpligt föremål.
-Vi  laddar inför rutan, Tova hittar någon kotte på vägen ut som ser lekvänlig ut.
-Vi ska gå fot, Tova leker freestyle och tror vi ska gå i ”tåg”.
– Vi ska gå fot, Tova tycker slalom är mer lämpligt.

Jag skulle nog påstå att Tova har ganska stor förståelse för alla dessa saker(minus rutan) och jag kan inte direkt så något mönster i hennes tokigheter.

Vad får ni för idéer?

språng marsch

Tok-Tova bjuder på många härliga skratt och vi tar inte träningen allt för allvarligt längre. Hon förgyller mina dagar med sina tokiga upptåg !

 

tok tova

 

Annonser