Idag debuterade vi i rallylydnad. Väldigt roligt och givande. Hundarna skötte sig extremt bra i den stimmiga miljön. Det tränades, lektes och promenerades överallt med olika raser. Men båda mina var helt obrydda. Så skönt !

Tovas runda blev poängmässigt väldigt dålig så jag gjorde dk i varje frontingång och i backa 1,2,3 gick jag fel antal steg. Men Tova var superduktig, väldigt fokuserad, bra aktivitetsnivå och bra position. Så hade jag kunnat regler och skyltar hade hennes runda nog slutat på full pott. Men nu fick vi 81poäng och en väldigt go känsla istället.

Med Kite hade jag mycket seriösare plan och upplägg i uppvärmningen och jag hade fått reda på mina DK:n i Tovas runda. Desvärrre missade jag en halt i sista skylten, där rök 100poängarn. Jäkla skit till och vara en klantig matte.

Men min tanke med dagens tävling var ju faktiskt att testa olika uppvärmningsrutiner, miljöträna och tävlingsträna mina egna nerver.

Med Kite fick jag till riktiga ljusglimtar. Hon hamnade i exakt rätt mood inför starten. Gick ff med alla tassar på marken och precis rätt sinnesstämning. Vi fick en belönad ingång på plan, några belönade transporter och helt underbar känsla på plan.

toviii

Jag var i rätt sinnesstämning, taggad och lagom nervös. Jag var talförd, öppen i huvudet och närvaro. Något som inte alltid är självklart när jag ska tävla. Men jag lär mig mer och mer för varje gång.

Jag känner mig riktigt taggad att tävla LK3 med båda hundarna nu !

 

Även ett stort tack till min käraste Fredrik som var med, stöttade, skrattade och servade med fika ❤

20140323-200602.jpg

20140323-200737.jpg

20140323-200948.jpg

20140323-201721.jpg

20140323-201754.jpg

Annonser