Idag skulle vi egentligen träningstävlat i Motala med ett gäng. Men eftersom min bil valt att gå sönder så kommer jag inte så långt. Så istället kom Jossan med Vera hem till mig istället. Vi började med en 5km sväng som uppvärmning. Himla trevligt att gå med sällskap. Samtalsämnet var genomgående hund. Tänk att det finns så mycket att prata om om dessa 4-benta? !

Vi började med stadge-lekar där vi försökte reta hundarna ur possition men ändå ha kvar rätt sinnesstämning. Kite blir lätt arg och upprörd, både om hon misslyckas eller om jag gör något barnsligt. Men idag var hon riktigt duktig, hon hade en god tanke och kom fort tillbaka till jorden efter ett misslyckande. Förövrigt blev det bara två tappade positioner. En gång när jag drog i kopplet och en gång när vi pratade gulligull med henne.

Vi kommenderade varandra i kedjor, tränade transporter, uppställningar och mycket fritt följ. Det blev en riktigt lyckad träning med många kvitton på vad som behöver tränas mer på. Kite måste bli bättre på att hålla huvudet kallt i kedjor. Momenten som funkar bra enskilt blir dåliga i kedjor.

Här är en film på dagens kedja. Jag har klippt bort när vi är ute ur bild…

fokusstadgaff

Annonser