I fredags var Jossan och Sofia hos mig för lite lydnads- och rallyträning. Det är så roligt med bra och jämnlika träningsvänner.

Jag börjar få mycket bättre flyt i fria följet med Kite, inte alls lika studsig som förut dessvärre har vi börjat få mer blicksläpp. Hon är så taggad på koner, hopp, apporter och andra häftiga föremål som finns på plan. Så rallyn är perfekt, massa störande skyltar och koner som inte bedtyder något, iallafall inte något spring…

Jag har hittat en till vinning med rallyn, det är lättare och roligare att länka/kedja dessa moment. Nästa gång vill jag nog blanda in mer tävlingslydnad i rallyn, tex man kör ett par skyltar, en tl kommenderar en startpunkt, man gör ett lydnadsmoment och gör kanske några fler skyltar. Jag kan lätt bli lite 4-kantig i min lydnadsträning. Och nu ligger verkligen fokus på uthållighet hos båda djuren!

Tova går ner sig lite i kedjor och Kite går upp sig, blir het och ljudlig(på tok för hög belöningsförväntan skulle jag tro).

Vi detaljtränar även en hel del inför tävlingen. Front och tysken ligger mest i fokus för tillfället.

20140303-021456.jpg

Tova går in i fotpos från front20140303-021505.jpg

Sitt till stå i fotpossition20140303-021513.jpgSitt i frontposition

Annonser