Kite är som ni vet i vila för sitt onda ben, vi går korta promenader i koppel, myser och små, korta träningspass med vittring och fjärr. Jag tror och märker att Kite blir bättre på att vila om hon får göra något litet varje dag än inte. Så jag tror faktiskt det sliter mindre att göra ett 3minuters fjärrpass än att hon rantar upp och ner i soffan/trappan.

Visst skulle jag kunna stoppa henne i en bur men då skulle mina öron gå sönder… Hon är ju inte halt längre vilket glädjer mig men blir svårare för henne eftersom hon tycker hon är fullt frisk…

Här är ett litet pass från idag när hon tränar fjärr, jag har klippt bort nästan all stadga, så ni inte tror jag tränar helt hysterisk med rörelse på en hund som henne. Nu är ju vårt största problem att hon kan göra alla skiften på ett. Så även om fjärren inte är bra så är det såå mycket bättre än vad det någonsin vart.

 

Tova tränar med så klar. Hennes största problem i fjärren är signalkontroll. Men en stor nöt har blivit knäckt när vi kom på att man inte behöver ha sex kommandon utan kan ha bara stå, sitt och ligg. Ibland blir Tova lite glad och studsar 1,5meter frammåt, men det har med minskar radikalt.

Tänk att ju mer man tränar ju bättre resultat får man. Det är kul !
20140206-202433.jpg

Så här ser en nöjd, sjuk hund ut ! =)

Annonser