Snart är det nytt år med nya möjligheter och nya tävlingssäsonger.
Jag längtar kan jag lova, och drömmer mig bort om olika tävlingar i trevligt sällskap, hejjande vänner och sena kvällar i husvagn!

Mina och Kites mål 2014:
Tävla kl 3 med 1:a pris (innan maj)
Tävla lydnad klass 3 på U-SM
Starta eliten – drömmål

Tävla IK1 med 1:a pris – realistiskt mål
Kvala till unghundscupen – drömmål
Kvala till U-SM i vallning – drömmål

Visst vi är nybörjare i både vallning och lydnad, målen kanske är lite högt satta. Men jag måste ha lite mål och drömmar för att orka satsa. Desutom gillar jag att tävla, eller rättare sagt att vara på tävling. Stämningen, pirret och flowet på plan med sin bästis !

Förra året klarade jag av årets mål tidigt på året, efter det orkade jag inte kicka igång träningen eller sätta upp nya mål. Det resulterade i att vi inte tränade lydnad på riktigt på 5månader. Nu är vi igång, vi lär in nya moment, filar detaljer och kämpar med helhet. Det är roligt och utmanande !

Vallningen har vi haft lite paus i ett par veckor. Dels har fåren haft foderbyte, det har varit ganska lerigt och halt i hagarna och jag har känt mig väldigt nöjd med det vi presterat iår. Kite har gått från en valp-spoling till vallhund. Från ha tassat runt i hagen som ett litet lamm till att lyssna på visslor, göra hämt på 175meter, dela mm. Vi debuterade i  IK1 med 2:a pris 79poäng och en 7:e placering och jag kan inte vara mer nöjd med min första egna vallhund.

Mina och Tovas mål 2014:
Tävla lk3 med 1:a pris
Starta rallylydnad

Starta elitklass – drömmål
Starta freestyle / HtM – drömmål

Iår har Tova och jag legat på latsidan, visst vi har tränat och lekt i mängder men vi har inte tävlat en enda gång iår. Men vad gör det. Vi har haft ett superbra år ändå !

Nästa år blir det åka av ; )

20130622-033848.jpg tova ff 3 20130531-231517.jpg fritt följ kite 3

Annonser