Just nu är det lite vila från vallning och fårarbete.

Desto mer fysträning har vi lagt till på schemat, mycket långpromenader och cykelturer. En del i kuperad terräng, en del på grusväg och lite i stan. Variation förnöjer.

Även tempo varierar vi, uthållighet, intervaller, dragsele och springa lösa.

Hur fystränar ni era hundar ? Vad tycker ni om att simma ute nu ? Jag tycker det känns alldeles för kallt, men mina 4-benta verkar tycka det funkar lika fint nu som i somras.. dock har jag satt stopp för badandet nu. Kan inte vara bra att musklerna kyls ner så fort ?

Något jag fått riktigt fina resultat på är Kites korta muskler i bakpartiet. Visst hon går fortfarande med korta, ryckiga steg. Men hon har börjat stretcha helt själv och travar ibland. Även i galoppen sträcker hon ut mer.

Jag ska boka in en tid hos en fys-terapeft och se om hon har några förslag på hur jag ska få henne att skritta ännu bättre.

Har ni några tips ?

busar

kite tova bus

kite

spring

tova

Annonser