For the Win Kite är nu mer betitlad som GK vallhund. Så härligt och roligt. Jag bubblar fortfarande på små rosa moln. (Ja jag vet, hon är avlade för detta men lite nöjd måste man få vara ;))

Jag var nervös dagarna innan, men när vi väl kom fram till tävlingsplatsen kände jag mig lugn och trygg. Jag hade stöd och sällskap av Fredrik, Anna och Sofia.

Kite visste direkt vad det handlade om. Trots att vi aldrig gått ut i en hage och skickat på hämt direkt. Vi har ju tränat på andra platser så klart, men inte så pass tävlingslikt som vi borde. Men vi stod bakom båset och minuten kändes som en hel evighet innan vi gick fram till startpinnen. Jag hade bestämt mig för högerhämt. Jag lägger Kite på höger sida, får ett varsågod från domaren. Skickar höger. Kite slår ut i en vid båge, något vidare än önskat, slår ut igen, hon tänker snika in, men slår ut och kör på. Hon stannar kort, jag skickar om. Hon stannar igen, jag glömer helt att lägga press, skickar away men hon stannar och gör ett snett upptag. Hon blir lite klistrig och låst på fåren. Hör inte mig, jag sliter upp pipan som jag tänkt strunta i. Blåser i ett hårt ligg. Hon stannar, men återigen glömmer jag lägga press och fåren fortsätter bort från linjen. Bort igenom fråndrivningsgrinden. Där någonstans får vi upp dem i riktning mot mig. Två får landar på fel sida om mig men de andra får hon runt snyggt. Lägger henne och andas. Kopplar på huvudet. Och kör. Fråndrivningen gick bra, hon tuffa på, alla får igenom grinden. En vänsterflank och jag tar imot fåren på drivningslinjen. Det går bra och rakt, alla fåren genom drivningsgrindarna. Upp mot fållan, kanske går lite fortare än önskvärt, lägger henne, bromsar fåren öppnar fållan och Kite är gudomlig. Så lugn och koncentrerad, tar varje ord jag säger, rör sig lugnt. Fåren är nästan inne och jag min dumskalle puttar in den sista med grinden, 3poängs avdrag. Klantig nybörjarmiss. 10poäng på fålla ut. Kite fångar upp dem, jag stänger. Känslan fanns där, det kändes så jäkla bra efter framdrivningen, men eftersom framdrivningen var så sne och dålig var jag säker på att vi inte var godkända. Men domaren sa grattis ?!? Till vad, jo till min godkända vallhund. Dock hade jag nog lite svårt att ta in vad som just hänt. Anna påstod att jag såg ut som 7 svåra år när jag kom tillbaks. Jag vågade inte riktigt lite på domarens ord förrens jag såg dem på papper. Helt plötsligt trillade ett sms in från uppfödaren Fanny. ”Yay. Grattis” va hur kan hon veta ? Jag har ju inte skrivt ut något än, frågar sekreteraren om resultatlista. Nej mitt resultat är inte uppskrivet än, men hon har mitt protokoll i handen. Du är godkänd. Där kan jag släppa in det, vi är GODKÄNDA. Så jäkla häftigt! Resten av dagen är jag lullig av lycka. Kite kändes med nöjd och glad.

20130922-222940.jpg

Vi åker hem till Anna och vallar lite för att sen åka hem till mig, käka pizza, dricka vin och spela kort. Bättre sätt finns det väll inte att fira än så ?!

Tack för alla grattis på Instagram, FB och sms.

 

20130922-223014.jpg

Annonser