Har träffat mina fina vänner för lite vallhundsträning. Ena dagen la vi fokus på delningar och fållan. Kite var riktigt mjuk, avslappnad och öppen i huvudet. Om jag inte sagt det förut så säger jag det nu. Satan så roligt det är med vallning !

Andra dagem blev det banträning. Svårt som satan, vi har inte tränat drivningar på länge och det gick lite för fort. I hämten stannade hon lite kort, men hon tog omdirrigeringen bra. Sandra och Anna gav mig många bra redskap att jobba med inför Vallprovet vi ska göra snart.

Så igår blev det drivningar med fokus på ett saktakommando och lite hämtträning. Inte stanna kort och vara öppen i huvudet, fåren ska ju inte alltid flyttas till mig och ska de flyttas till mig ska det gärna vara på en rak linje ; )

Fina, fina vallhundar :

Kiteayla jax lizzJax agerar broms och Lizz trycker på. Duktig far och dotter !  Jim kite fåren kite halm Lizzirut

Annonser