Idag blev det lite fix på Tova. Hon badar så mycket och har fått en riktigt unken lukt i pälsen. Nästan lite svampig i huden. Så sista tiden har jag torkat henne väldigt noga efter varje bad och även köpt en klorexedin-schampo.

Idag blev det tandborstning och kamning. Lättaste sättet att borsta hundarnas tänder tycker jag är att göra en fingertuta av bandage och på med lite hund-tandkräm och gnugga på varje tand. Detta är förebyggande för tandsten. Hon börjar ju komma upp i ålder men har än så länge klarat sig från det. Sista tiden har det blivit som en gul sörjig hinna på tänderna, tänkte att det var bäst att borsta bort den. Nu är tänderna vita och fina igen.

Hur upplever ni färskfoder och hundarnas munhygien? Mina har ingen tandsten alls. Men gammelman Ozzi som äter torrfoder har ganska mycket och fick det i tidig ålder.

Att använda tandskrapa är svårt och risken är stor att repa emaljen. Där fastnar det gärna ännu mer tandsten och det kan ge hundarna ilningar. Så borsta gärna tänderna i förebyggande syfte för att slippa det.

20130716-165513.jpg

Tova låg snällt på rygg utan protester fast jag gojsade runt i munnen ❤

Annonser