Att välja rätt foder till sin hund är inte lätt. Torrfoder, färskfoder eller burkmat ? Dyrt, spannmålsfritt, veterinärrekommenderat, svensktillverkat, ekologiskt ? vad väljer ni ?

En liten artikel om veterinär-rekommenderat foder jag tycker alla djurägare bör läsa.http://www.cutiepiepolly.se/2013/06/5-fakta-du-inte-visste-men-borde-veta.html

Torrfoder känns inte bra tycker inte jag. Jag fick hem en katalog från Royal Canin idag och läste man lite mellan raderna så känns det som att deras mål är att tillverka foder så billigt som möjligt och sälja det så dyrt som möjligt…

Jag har färskfoder på mina hundar. Jag har köpt en frys jag har i en bod med bara hundmat och märgben.

I skolan gjorde jag mitt slutprojekt om BARF, jag tror att det är det allra bästa för hunden. Så naturligt det bara kan bli, jag äter ju själv LCHF och mår väldigt bra på det. Trodde inte man kunde märka skillnad bara på kosten. Jag önskar jag kunde barfa mina hundar men jag har inte tillräckligt stort kontaktnät av jägare för att klara det. Självklart kan man ju köpa olika kött i mataffären, men att ge vilt skulle ju kännas bra. Då vet man ju att djuret levt ett gott och berikat liv. Dessutom är det garanterat ej halal-slaktat !

Musch säljer ju Barf-korvar. Är det någon som testat dem ?

Läs gärna det här om färskfoder, precis så jag känner. När jag fick Tova fick hon inte behålla någon mat, vi gick till veterinären, de gav oss något torrfoder som hon inte heller fick behålla och vi testade en kompis färskfoder. Tova blev fort bra i magen och tål idag allt jag bjuder på. Häftigt !

Annonser