Igår var det träningstävling på Söderköpings BK. Vi Hjälptes åt att kommendera, eller jag kommendera en klass 1, sedan var Bibban och Thina duktiga o tog alla andra.

Jag ville ge Kite en bra bild av tävlingsmiljö och stärka upp de osäkra bitarna. Och oj så bra det gick. Hon skällde inte på en enda hund ! ! Trotts att det var många olika raser tex: vita herdehundar, stora flattar, rottweilers och många andra.

Vi gjorde två platsliggningar. En med 8hundar i 3min där jag valde att belöna en del. Det finns ju en viss osäkerhet hos henne där. Där de andra hundarna körde sitt i grupp valde jag att lägga igen. Hon låg då med klockrent trots de andra hundarna satt. Min duktiga sessa !

platsliggningFoto: Caroline Rosén

I programmet valde jag att belöna en hel del, jag ville få en possitiv känsla och ladda inför fredag när det är på riktigt. Jag belönade med både godis och lek, men jag hade planerat i minsta detalj var jag skulle belöna. Halter i ff, stadga i rutan, ingång med apport, stadga i hopp-sittet och fjärren. Jag lyckades hålla mig ganska bra till planen !

 

 

Annonser