Idag var dagen med stort D här. Jag var äckligt nervös fast jag bestämt mig för att inte vara det. Jag skakade mig igenom platsen, men Kite låg som ett ljus och tyst som en mus(10poäng). Tandvisningen gick med bra(10poäng).

Efter det väntade vi de tre hundarna som var före oss. Vi drack lite vatten, lekte och jag insåg att skulle vi kunna prestera var jag tvungen att ta mig i kragen och sluta vara så nervös. Sagt o gjort. Körde några ingångar och fot-steg. Sedan in på plan med en härlig, koncentrerad stil. Ingången var jag riktigt nöjd med. Programmet bjöd sedan på goda skratt och en härlig känsla. En hel del missar, där jag tar på mig det mesta. Jag var ju inte som på hemmaplan !

Poängen var följande:
Linförighet: 9 (hoppar) Ja vi kom i lite otakt och det blev lite väl studdsigt.

Läggande: 9 (lägger sig vid start) Vet inte vad som hände, men la hon sig gjorde hon och transportsträckan var inte bra.

Inkallning:10

Ställande: 9 (framföring) Även här var transporten i otakt och studsig.

Apportering: 7,5 (reser sig, Släpper ej ! ) Taggad Kite flyger upp mot apporten, inser att hon hamnat fel och när jag ska ta den igen vägrar hon släppa. Tok-hund!

Hopp: 8 ( islag)

Helhet: 9,5

184poäng, förstapris och en tredjeplats.

Jag är galet nöjd, skrattade på tävlingsplan. Kite levde loppan, tyckte det var roligt och vi var ett team. Kunde inte blivit bättre start på en förhoppningsvis lång tävlingskarriär.

Tack till Katta, Sandra och Lina som satt guldstjärna på dagen med trevligt umgänge, coachning och glada skratt. Guld värt !

fot kite kite hopp kite prispall platsligg prispall

 

Annonser