Jag försöker att planera mina pass utav veckans mål och baka in kedjorna i passen så de inte märks så tydligt. När jag träningstävlar med kommendering vill jag ha häftiga belöningar för att det inte ska bli anti-träning, dvs hon ska förstå att när det är kommendering är det roligt, inte så hon tror det blir svårt och tråkigt.

Här är en film där vi blandar övningar med belöning och små kedjor:

Blir det fel i kedjan bryter jag inte och rättar till, jag plockar ur den dåliga länken och tränar den separat. Kites största svaghet är transporterna mellan momenten, vi har inte hittat någon rutin som passar oss än. Jag vill ju bekräfta att hon gjort rätt men inte släppa upp henne för mycket, i filmen mellan inkallningen och apporteringen försöker jag belöna henne med lite handklapp och prat, det verkar bli lite för mycket. Jag funderar på om jag ska kedja ihop hela klass 1 och bara ha henne i fotposition för att ge henne en dunderbelöning efter. Vad har ni för tankar ? Hur skulle ni gjort med en het hund som går upp sig i en kedja ?

kite

Annonser