I tisdags åkte jag o Kite till Fjugesta, igen. Alltid lika trevligt att träffa kennelföreldrar, valpar och hundsyskon. Denna gång var det vallkurs inplanerat. Men först en helkväll i ridhus för lydnad, agility och vallning, detta ihop med goa Louise med Snipe och Camilla med Kees.

Jag var riktigt nöjd med träningen och Kite höll ihop bra. Dock har jag fått mig en riktigt svårknäckt nöt. Jag älskar ju showiga fria följ med höga benlyft och viftande svans. Tydligen är det inget som gillas på tävling :/ Jag som har kämpat för detta måste nu tänka om och kanske ändra till något lugnare ? Nej det tänker jag inte göra, tycker folk vi har ett fjolligt fritt följ är det upp till dem. Jag är nöjd och har ett fritt följ som börjar likna min målbild ! Vad är era åsikter kring fritt följ ? Lugnt, showigt, häftiga benlyft, höga svansar, låga svansar ?

Ett pass tränade Louise och jag platsligg, wow det var det roligaste ligg-passet jag kört. Det tyckte nog Kite med. Vi övertränade och utmanade varandra med lek, frikommandon och andra klurigheter, det var även agility i ridhuset. Men båda fågel-valparna klarade det galant !

Senare på kvällen kom fåren, Kite fick göra ett kortkort pass sen var jag helt slut. Med en trasig rygg fick jag vara glad att jag ens kunde åka till Fjugesta, var nämligen sängliggande hela helgen. Jag åkte hem till Lekeberga för att vila resten av kvällen, tråkigt med viktigt. Jag skulle ju orka hela vallkursen med !

Ett litet filmklipp från ridhuset:

busarGänget på Lekeberga, Gin, Snipe, Kees och Kite

busungarFor the Win-hundar kees rutanKees tränar rutan med hjälp av Fanny ! kite, kees, snipe Fina Kite, Kees och Snipe

squidSquid springer till…

squid rutan …rutan ! Duktig storasyster !

Annonser