Ikväll bjöd kvällen på en genomkörare av klass ett, inne i kök och vardagsrum. Min tanke är att det ska vara svårare på träning än tävling och att de ska känna igen sittuationen på tävling och ha en förväntan även där. Jag vill inte lura mina hundar utan lära de att fortsätta jobba för en häftig belöning. Ju längre de får jobba desto bättre belöning.

Kite höll ihop hela passet högt över förväntan utan att flippra ur. Tidigare har hon exploderat när apporteringen hamnat i en kedja och tagit apporten och skuttat runt. Gårdagens träningspass måste ha gett resultat, för hon satt blickstilla med god attityd. Ordförståelsekampanjen har även gett resultat och hon satt de olika skiftena klockrent med god stadga.

Min tanke är att hon ska orka jobba minst 1½ program på träning för att tävling ska bli lättare. Vi lägger även in andra saker i programmen för att öka variation och svårighetsgrad.

vinterbus kiteBästa bus-unge ❤

Annonser