Idag var det fokus på veckans mål, hitta pos i ff, orddiskriminering, ingångar och platsligg.

Jag kan inte vara annat än nöjd. Hon hade världens härligaste attityd, lagom het och väldigt fokuserad.

I min analys om varför vi tappad bort possitionen i fria följet har nog två faktorer, slaskbelöning på promenader(”okej spring”, alltså inga fysiska belöningar när hon frivilligt kommit till min vänstra sida) och belöningspossitionen, jag har hela hennes liv belönat vid låret i den possitionen jag tycker är bra men nu har jag börjat belöna i någon slags omväntlockande possition, långt fram. Vilket har gjort att hon glider för långt fram och blir tajt för jag belönat en del på hennes utsida. Shame on me!

Ikväll började vi med lite klossträning, inget hängade på mig och raka utgångslägen låg i fokus. Därefter körde vi frivilligt frittfölj och jäklar vad bra det gick, hon var samlad och hittade sin bra position igen. Belöningsplacering är viktigt !

Lite orddiskrimenering, skilja på stå o ligg under marsch, gick strålande – alla rätt!

Platsligg mellan två häftiga leksaker ca 1minut. Bra låg helt still med fokus på mig.

Ingångar på kloss – bra, några överarbetade.

Tova fick träna FF, hitta bra pos, ink med stå och metall. Riktigt nöjd med Tov idag !

20130219-033444.jpg

20130219-033451.jpg

Mina två guldklimpar ❤

Annonser