Shaping

Jag shejpar hundarna en hel del, eller till alla beteenden (tricks/moment) de kan rättare sagt. Sista tiden har jag vart lat o bara förstärkt med rösten och belönat. Svårare att få precision men bra i ex apportering, fjärr och rutan, för mig i alla fall. Där vill jag få in stadga bland annat.

Idag skulle jag lära Kite att gå slalom mellan benen och körde på utan klicker. Hon bjöd fint på att gå mellan benen men fick ingen vidare förståelse och hon fastnade lite i positionen precis under mig. Då fick jag snilleblixten att hämta klickern. Med exaktheten från klickern fick jag snabbt fram att hon skulle fortsätta ut från positionen och in i nästa benport.

En annan sak med klickern är att hon blir så koncentrerad, inga skall eller frustration. Hon är tyst, lyssnar och tänker. Wow vad häftigt det är med shejping! Jag kommer nog aldrig sluta förundras!

Efter dagens två korta pass fick vi flyt i två benportar. Häftigt!

20130213-220250.jpg

20130213-220308.jpg

Min fina busunge ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Shaping

Jag shejpar hundarna en hel del, eller till alla beteenden (tricks/moment) de kan rättare sagt. Sista tiden har jag vart lat o bara förstärkt med rösten och belönat. Svårare att få precision men bra i ex apportering, fjärr och rutan, för mig i alla fall. Där vill jag få in stadga bland annat.

Idag skulle jag lära Kite att gå slalom mellan benen och körde på utan klicker. Hon bjöd fint på att gå mellan benen men fick ingen vidare förståelse och hon fastnade lite i positionen precis under mig. Då fick jag snilleblixten att hämta klickern. Med exaktheten från klickern fick jag snabbt fram att hon skulle fortsätta ut från positionen och in i nästa benport.

En annan sak med klickern är att hon blir så koncentrerad, inga skall eller frustration. Hon är tyst, lyssnar och tänker. Wow vad häftigt det är med shejping! Jag kommer nog aldrig sluta förundras!

Efter dagens två korta pass fick vi flyt i två benportar. Häftigt!

20130213-220250.jpg

20130213-220308.jpg

Min fina busunge ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s