I tisdags och onsdags hade jag och Kites uppfödare Fanny bokat privatlektioner för Peter Nilsson.

Kite var taggad till tusen när vi kom till Bråvalla. På uppvärmningspromenaden ljuda hon, frusta och studsa men så fort hon kom in i hagen blev hon den där supercoola vallhunden. Hon fick ”hälsa” på fåren i koppel och fösa ut dem från ett trångt hörn, fåren var smarta och sprang runt ett buskage tillbaka till utgångspunkten. Jag släppte henne och och fick jobba fram de själv i stället, hon klarade det galant.

Vi jobbar på med attityd och fart men ändrar snart strategi från dagis till skola. Peter tyckte hon var skolklar och skulle börja lära sig tekniska saker nu. Vi jobbade med släpp i flanker, höger/vänsterkommando, drivningar och lite fösning. Testade även lite grunder inför delning. Det går fort framåt med min lilla tjej. På onsdagen började vi dagen i den stora hagen där 200 får höll till. Målet i den stora flocken var att öppna upp och låta hunden jobba självständigt med eget huvud. Det är dumt att vara låst på fyra rumpor när det finns 196 till att få fart på ; )

fårrumpor

Kite har nog aldrig vart så lycklig som hon var i den stora hagen. Hon tyckte nog hon var i himelriket. När vi kört våra 30min och hon skulle få vila i bilen kom tårarna, inte för jag var ledsen eller besviken, nej jag var så otroligt lycklig och stolt över min prinsessa. Tänk vad min lilla tjej kan göra!

kite driver

Halleluja-moment ; )

Nästa 30minuterspass var vi i lilla hagen igen och jobbade teknik. Släpp i flanker, känna avstånd i drivningar, balans i fösning och stimulus på de olika rörelserna.

Jag är riktigt nöjd med lektionerna och verktygen jag fick att jobba med. Tänk att det kan vara så kul att lära sig nya saker !

På kvällen blev det lydnadsträning på magasinet, vindrick och god mat.

Tänk vilken bra,trevlig och duktig kennelmamma vi har : )

epicEpic med 200 får !   kite fin kite får kite föserKite föser ! kite svvi kite vallar kite många fårFanny och alla får !

Annonser