Jag skrev inget om mina vallplaner inför året med Kite. Anledningen är att min kunskap brister på det planet. Hur lång tid tar det att få en BC VP-klar ? Antagligen beror det på individen, tränaren och självklart träningsmöjligheterna. Om man bara kan valla 1timme i veckan hos någon vän eller om man kan träna 30min varje dag hemma på sin gård.

Kite har så mycket naturligt och är väldigt lättstyrd och lyhörd, med en rutinerad tränare skulle hon säkert kunna göra VP i höst. Men med en nybörjarförare tar ned nog längre tid. Nu lär och utvecklas vi ihop, vilket är otroligt roligt. Det känns fantastiskt att hon är så mjuk och snäll, det underlättar väldigt mycket.

Men den målbild jag har är att det flyttar in 6 får så fort snön smällt, vi kan valla några minuter varje dag, lägga kommando på höger/vänster, fram, ligg, kort hö/vä, påbörja hämt och självklart fråndrivning.

Nu i vinter har jag haft turen att träna lite hos en tjej med en liten grupp snälla tackor. Vi har tränat i plogad paddock, dubbelbox i stallet och på gårdsplan. Inne i stallet utvecklades Kite riktigt fort, från att börjat rusa ”kl 12” eller i trånga lägen till att GÅ runt fåren med en trevlig attityd och ingen tendens till bett eller rusningar.

Det bästa var att hon tog med sin nya kunskap ut på gårdsplan och lämnade betten och rusningarna hemma!

Nu i januari/februari/mars har jag bokat in en hel del privatlektioner med Peter Nilsson, även Kites uppfödare Fanny kommer ner och är med på två lektioner. Kanske kan vi lägga om en längre träningsplan ihop.

Vad har ni för tankar, låter det heltokigt ?

kite vallar

kite 4

Annonser