Ett litet grundpass inför handstå, detta är andra minuten vi kör. Vi värmde upp med backa rakt bak och gå runt föremål, för hon skulle vara mjuk och varm i kroppen och backandet för det var rörelsen jag ville ha upp på plankan.
Fysiks uppvärmning kändes viktigt då det är ju en rörelse hon aldrig tidigare gjort. Men hon bjöd direkt på strykbrädan, men med en liten fusk upp i soffan och sedan kana hon ner. Jag belöna rörelsen när hon stod med frambenen i marken och bakbenen upp på brädan(det kan ju även bli en bra grundkunskap för balanshinder i agility;)). Jag friade henne och belöna rakt framför så hon fick gå av brädan, då kom backandet upp på brädan och jag fick många bra belöningstillfällen.
Konstigt att fröken alltid är tyst i shapingen men ljudlig i allt annat ? Skönt det i alla fall !

Vi körde tre enminuterspass. Vet inte riktigt hur fysiskt ansträngande detta trick är och vill ju inte överanstränga henne!

Ni som inte testat shaping/klickerträning – gå en kurs. Det är det absolut roligaste som finns, efter vallning då förstås 😉

Annonser