Jag ska inte lägga tävlingslydnaden på hyllan med Kite. Men vi ska ta en liten paus och bara träna tricks annat roligt i några veckor. Ska även försöka smyga in lite kedjor i tricksen tror jag. Har ni några förslag?

Jag tycker mig ha sett ett mönster att Kite blir mer harmonisk i lydnaden om hon vallat på förmiddagen eller dagen innan.
Igår var vi som skrivet och vallade, på kvällen utmanade jag riktigt mycket för att se om så var fallet. Hon svarade fint på träningen, vi tränade gasa upp och snabbt vända till koncentration. Hon var öppen i huvudet och tänkte mer uppgift en belöning. Roligt ! =)

När jag tar paus från lydnaden menar jag inte att jag inte tränar ”momenten” öht. Men vi gör de mer lekfulla, jag kanske springer baklänges och säger stå istället för att gå strikt från en utgångspunkt osv. Vi tränar även mycket frivilligt fritt följ, jag slänger en godis och går iväg. Då vill jag att hon frivilligt ska springa till min vänstra sida och börja gå fot. Detta är hon väldigt duktig på. =)

Här är några tricks jag tänkt jobba med under året. Nej jag kommer nog inte hinna lära in alla i vinter ; )

tova apport

Duktig Tova håller fint : )
freestyle 2

Ozzi tränar trick, Kite hjälper till ; )kite vallarMin fina, underbara vallhund ♥

Lär:

Slalom mellan ben- targethand/shaping??
4ben i matskål
Backa upp i trapp/soffa, soffkudde
Göm dig (tass på näsan)
Krama (Gosdjurshunden i julklapp)
Bär Metallmatskål till annan matskål
Fjärrskiften Sitt-Stå
                 Stå-Sitt
                 Ligg-Stå
                 Stå-Ligg
Snurr+Spinn (höger/vänster)
Frys nos mot baktassar
Lyft bakben
Spring och stanna på targetmatta
Spring ut mot ”inget” (shejpa på promenad?)


Påbörjade/bör utvecklas:

Sitt vackert (mer stadga+kommando)
Visa(kommando)
Buga- shejpa + kommando
Ligg-Sitt, Sitt-Ligg
Annonser