Efter gårdagens beslut om endast leka och ha riktigt roligt när vi tränar gav resultat idag. Jag och Katta baxade loss hopphinder och koner från snön som vi släpade bort till den plogade gårdsplan. Jag riggade stativ och videokamera och värmde upp Kite, när jag skulle starta kameran hade jag glömt minneskortet inne 😦 Det blev ingen filmning, men träningen kändes otroligt bra. Bra och tyst fritt följ, det kändes tom som vi hittade flowet ett tag ♥ , bra tysta inkallningar och ganska god stadga i sitt-stanna(svårt med kommendering).

Tova och Fajt var lite halvlojja, Katta som var sjuk ville att jag skulle träna Fajt. Svårt sa han ! Men några dirrigeringsapporteringar och lite fritt följ fick vi till.

Tova gjorde ett bra FF, sen tog det bra slut 😉 Inkallning med stå var som bortblåst, hon gasade när jag sa stå, hopp-apport=fint uthopp, käka harskit, hopp tillbaks ?!? Rutan, gamla troll, stannade på utvägen, flamsa & tassade runt/på koner?
Nya tag imorgon, dumt att gräva ner sig med Tova. Hon har sånna här tok-träningar. Svansen är i topp och hon tycker hon är strålande. Man kan inte annat än att skratt = )

Nu på kvällen hittade vi ett roligt sätt att träna stadga. Jag tränade båda samtidigt, rörde någon en tass eller bytte position vann den andra hunden godbiten.  Gjorde båda fel ”åt” jag upp den. Utmana så pass mycket att Fredrik sa ”kommendera” och jag kunde gå och gömma mig i ett annat rum flera gånger med lyckat resultat. Kul !

kitebild(1) bildEn riktigt härlig men kall dag, så kall att bilen inte ens starta 😉

 

Annonser