Jag har vart ledig i hela fyra och en halv dag och det har vart solsken. Så underbart! Vi har börjat varje dag med en skön långpromenad runt sjön!

Jag har varit extremt slapp med Kites allmänlydnad och låtit henne vara lite vind för våg. Hon har inte visat några tendenser till jakt och vi har aldrig mött någon hemma i skogen så det har ju funkat. Förra veckan bestämde jag mig för att jobba på hennes inkallning och lära henne gå fritt vid min sida. Häftigt vad snabbt de lär sig. Jag belönade några gånger på inkallningssignalen i bakmarch och vände sedan upp och hon låg fint på vänster sida. Och väntade på ”spring fritt” signalen. Hur häftigt? Denna vecka har jag vågat ha henne lös genom det lilla samhället, hon har då gått snällt vid min sida. Vi fick tom ett möte igår och hon stannade snällt hos mig!

Djur är något vi däremot möter väldigt ofta, denna vecka ligger hjortarna i topp. Kite tittar på dem, funderar om det är får och tittar på mig. Då brukar jag hjälpa henne och säga ”här är vi” då kommer hon och brukar faktiskt få en wow-belöning! Det är bra att välja bort djur på nära håll! Tova går nu för tiden alltid kopplad då hon blivit odräglig med jakt och jag är livrädd att Kite skulle haka på henne och tycka det är häftigt!

20121122-100056.jpg
Tuffa, orädda hjortar !

20121122-101329.jpg
Nöjda bus-hundar ❤

Annonser