Idag blev det träning i magasinet. Det ösregnade, var storm och haglade imellanåt. Jag brukar inte vara kinkig med väder, men dagens övningar gillade inte vädret… Apportering, fritt följ och rutan stod på Kites schema och FF, fjärr och kedja stod på Tovas.

Kite gjorde bra apporteringar utan tugg och morr, jag vågade tom släppa efter lite i trossen idag 🙂 I någon vecka har vi jobbat med attityden till apporteringen, det är inget man morrar, skäller och ruskar på. Det går framåt, men lite jobbigt att i alla nya moment börja jobba bort ljud. Tips någon? Även om det generellt är såå mycket bättre har hon väldigt lätt att ta till ljud. I en inkallning idag skallade hon hela vägen in i possition… Fria följet har hon börjat få god förståelse för och hon håller ihop riktigt fint ! Rutan var inte att tänka på då hon tittade ut föremål att springa runt hela tiden, ny miljö=svårt! Så det blev lite shaping av backa istället. Det går åt rätt håll och hon är riktigt tyst där, kul !

Tova var riktigt duktig, hon hade god kontakt och jag jobbade bra med kroppen(vill bli avslappnad i min gång). Hon är ju inte grundtränad över huvud taget så har gått tillbaka lite i rutan och frishejpat spring ut från mig. Hon sprang hela ladans längd utan att vända sig om, framsteg! Jag fick dessutom till riktigt bra belöningsplaceringar idag vilket gör att det blir bättre resultat med!

Summasummarum är jag nöjd men lite gråhårig över Kites hysteri att springa runt saker och dåliga signalkontroll. Hon chansar hejvilt när jag säger sitt, ligg eller stå…

20120912-002956.jpg

Lyx med en egen inomhuslokal!

20120912-003233.jpg

20120912-003244.jpg

Annonser