Jag har många mål med hundarna, lång- och kortsiktiga. Men även för mig som hundtränare sättet jag upp olika mål för att förbättra oss.

Sommarens mål:
Inte jämföra mig själv med andra
Ha mindre prestationsångest
Planera hundarnas träning
Få bättre kondition

När jag skaffade Kite var jag väldigt nervös, då alla andra valpköpare är väldigt duktiga och har stora mål. Jag var så rädd att jag skulle vara sämst och förvalta min valp dåligt. Att jag inte skulle utveckla valpen lika fort som de andra… Ja listan kan göras lång. När jag kommer in i det tänket glömmer jag bort vad jag har och har åstadkommit, blir passiv och lägger av att träna för jag ”ändå är så dålig”. Men jag har lyckats riktig bra på den punkten tycker jag. Jag glädjs av syskonens utveckling och inspirerad istället för att bli ”svartis”. Vi har ju fem olika individer som behöver träna på olika saker! På valplägret vi gick med brodern Snipe skötte jag mig riktigt bra och tog lärdom av vad de lärt sig istället. Riktigt skön känsla! Jag har ju till och med vågat lägga ut en film på Kite nu, även om det tog tid!!

När jag ska träna med nya människor blir jag så nervös att jag ibland inte vågat träna själv eller bara gjort saker jag vet de gör bra, det kommer man inte långt på. I sommar har jag tagit kontakt med nya människor, tränat och skapat band med. Jag kan koncentrera mig och vågar utmana i svåra situationer(för mig). Jag känner mig riktigt nöjd där, ska bli spännande när vi ska valla på kennellägret, är lite nervös för det!! Men man är ingen bra hundtränare när man låser in sig själv i en bubbla utan hunden 😉

Träningsdagbok, wow säger jag bara. Har tidigare bara gjort det halvhjärtat. Denna sommar har jag gått in för det till 110% och shit vad kul det är. Man blir motiverad till tusen, får snabba resultat i träningen och får bra bekräftelse hur träningen faktiskt går! Kommer aldrig sluta skriva träningsdagbok tror jag inte !!

Min kondis då, jag har sprungit en gång sedan mars men gått mycket långpromenader i raskt tempo och simmat. Ska komma igång med löpningen i höst! Nu känner jag mig riktigt taggad och har hittat en bra runda att börja med!!

Jag känner mig riktigt nöjd med sommaren/årets mål. Och att kunna säga att jag är Nöjd är stort för mig. Skön känsla måste jag säga att det är 😉

20120911-025226.jpg

20120911-025342.jpg

20120911-025411.jpg

20120911-025504.jpg

Annonser